Bijzonder weekend “Soldaat van Oranje”

Een super leuk weekend, dat mag ik rustig zeggen, met bijzondere ervaringen.

Op zaterdag reden we met zijn vieren naar Leiden alwaar we een hotel hadden geboekt. Om een uur of 3 kwamen we daar aan om vervolgens in te checken en even onszelf te installeren. We waren mooi op tijd wat maakte dat we nog wel even Leiden in konden om een hapje en een drankje te nuttigen.

Nadat we de auto hadden geparkeerd en we door een steegje Leiden amper waren binnengewandeld, kwamen we voor een alleraardigst restaurant te staan. Het straalde klasse uit en heel eerlijk; we hadden een kaart verwacht met dikke prijzen. Toch bleek dit mee te vallen. Het was een normale kaart met eerlijke prijzen. We hebben er heerlijk gegeten en gedronken en waren klaar voor de musical “ Soldaat van Oranje”.

Na het eten reden we naar Valkenburg, parkeerden onze auto en liepen de theaterhangar binnen. Even een drankje en een plasje en door naar onze plaatsen. We zaten er geweldig.

Wat een geweldige ervaring was dit! Een prachtig decor waarbij je voortdurend je ogen uitkeek. Het verhaal werd op deze manier op een geweldige manier verteld. We draaiden van de ene naar de andere verbazing. De musical speelt al meer dan 10 jaar maar dat kon ik me na het bezoek prima voorstellen.

Terug in het hotel nog een afzakkertje maar dit was een kleine teleurstelling. De bar straalde weinig gezelligheid uit en na twee drankjes werd de bar al gesloten. Op naar onze kamers en verplicht ons bed in. Ach, dan is het heerlijke ontbijt ook dichterbij…

De volgende dag besloten we om na het ontbijt nog even lekker naar het strand van Noordwijk te gaan. Even met de kop in de wind en misschien een kleine lunch in een van de strandtenten. Toen we richting de boulevard liepen viel ons oog op een reuzenrad aan de rand van deze boulevard. Niet echt mijn ding omdat ik behoorlijk last van hoogtevrees heb maar ik wilde geen spelbreker zijn, en dus werden de kaartjes gekocht en stapten we met zijn vieren in een van de bakjes. Toen iedereen zijn plaats had ingenomen draaiden we naar zo’n 30 meter hoogte. Een prachtig uitzicht maar voor mij mocht deze rit wel weer klaar zijn. Helemaal bovenin stopte het rad… Het duurde vervolgens enige tijd voordat het weer verder gingen. Het bleek een voorbode te zijn voor wat komen ging. Nadat we weer verder draaiden en het rad ons naar 20 meter hoogte had laten klimmen hoorden we ineens een klap; het rad stond stil en ook de lichtjes waren uit. Wat nu!? Beneden ons hoorden we de mannen druk praten en lopen. Naar het stroompunt, weer terug, er was duidelijk iets niet in orde. Potverdikke, een nachtmerrie werd hier even werkelijkheid. De mannen kregen het rad niet meer aan de praat en na enig overleg besloten ze om het rad handmatig in beweging te brengen zodat de gestrande mensen het rad weer uit konden.

De rem werd ontkoppeld en de mannen begonnen met spanbanden te sjorren aan het rad. Na een paar keer heen en weer kwam het in beweging en na een uur reuzenrad stapten we het gondeltje weer uit. We hielpen nog even kort om ook de andere mensen uit het rad te kunnen halen en gingen vervolgens naar de dichtstbijzijnde strandtent; tiid foar in borrel!

Na anderhalf uur rijden waren we weer thuis. Met recht een bijzonder weekend!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.