Boatsjefaren

Een eigen sloepje, dat zou echt super leuk zijn. Op Marktplaats staan er vele aangeboden. Voor ongeveer 10000 euro heb je al een instapmodel. Sneek heeft zoveel plekjes waar je ‘‘s avonds of in het weekend even naar toe kunt varen…

Maar waar kun je aanleggen, waar is een plekje voor jouw boot. Waar komt mijn boot te liggen in de winter….en, wat kost dat allemaal wel niet.

Van een vriend van mij, die een sloep heeft, kwam ik met zijn optellen tot een 3000 euro per seizoen. Dan heb ik het niet over de aankoop, de afschrijving en het onderhoud van de boot. Hij heeft zijn sloep zo’n twee jaar en denkt erover om deze al weer te verkopen. Grootste probleem; om even te varen is bijna een hele volksverhuizing nodig. Hij woont niet aan het water…

Daarom ook besloten we eind juni om maar weer eens eentje te huren. In een buitenwijk van Leeuwarden heb je iemand die een vijftal sloepjes heeft. Het huren hiervan kan voor een dag maar ook voor een dagdeel. Een alleraardigste man die ook wel wil luisteren naar de wensen van de klant. Zo vroegen we hem of we op donderdag 27 juni ‘s middags om 16.00 uur mochten starten tot 20.00 uur. Geen probleem. Hij maakte er een prijs voor en zo gingen we op donderdag 27 juni met een heel leuk sloepje onderweg om Leeuwarden vanaf verschillende punten te kunnen bekijken.

De boottocht leidde ons naar het Dokkumer EE, het paviljoen, de Froskepolle, de Centrale, de Achmea-toren, via de stadsgracht naar de Oldehove en door het centrum uiteindelijk terug naar de verhuurder. Iets voor achten waren we weer terug. Wat een heerlijke tocht was het.

De dag werd in stijl afgesloten. Na even de spullen weer thuisgebracht te hebben reden we het centrum in. We waren tijdens het varen al langs het restaurant in de Blokhuispoort gekomen. Nu gingen we er naar toe om even lekker te dineren. Een prachtig besluit van een heerlijke middag en avond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.